fighter-online.com

De største boksestjernene i dag

Det har vært mange legendariske boksere opp igjennom tidene, men ikke alle er like aktive i dag. Cecilia Brækhus og Thomas Hansvoll er noen av de mest kjente, største bokselegendene i dag.

David Haye (1980) er en profesjonell bokser. Tidligere har briten vunnet WBA-verdensmesterskap i tungvekt. Han har selvsagt vunnet en rekke kamper, der i blant WBA-, WBC-, WBO- og The Ring-magazine cruiservekttitler. Om du ikke vet så mye om boksing, sier ikke disse forkortelsene deg så mye. WBA står for «World Boxing Association», WBC er «World Boxing Council» og WBO er «World Boxing Organization». The Ring-magazine blir sett på som en bibel for alle boksere.

Cecilia Brækhus (1981) er verdensmester i proffboksing under klassen weltervekt. Brækhus har i likhet med Haye vært med i flere forbund, både WBA, WBC, WBO, WPB (World Professional Boxing Federation) og IBF (International Boxing Federation). Ulike kilder kan referere til at Brækhus har hittil spilt 26 kamper, og alle har hun vunnet. Aldri blitt uavgjort, og aldri tapt. Det er rimelig vilt! Siste kampen var i september 2014, hvor hun kjempet mot Ivana Habazin i København, Danmark.

Thomas Hansvoll (1974) har flere talenter. Ikke bare er han en norsk proffbokser, men han er også trener, gitarist, kommentator og han lager film. I sin boksekarriere har han kjempet i 32 proffkamper, derav 26 seire, 4 tap og 2 kamper som endte uavgjort (per august 2008). Amatørmessig har han kjempet 73 kamper, som har endt i 65 seiere og 8 tap. Man kan lure på hvorfor eller hvordan noen mennesker blir bedre til andre i noe. Noen er født med et talent, andre er nødt til å trene beinhardt for å opparbeide seg et høyt nivå. Hansvoll begynte å bokse allerede som 10åring i IF Ørnulf. Siden den gang har han holdt på med boksing, og han er bare blitt enda dyktigere og kjent med årene.

« Previous post
Next post »