fighter-online.com

Baku 2015

European Games ble i år arrangert i Baku. Årets europaleker er de aller første i rekken og arrangementet har vært en stor suksess. Mange ser på det som et europeisk OL, og den svenske boksetreneren framhevet også at arrangementet er en fin trening til OL i 2016. Norge stilte også med 53 utøvere i forskjellige idretter, inkludert bryting, skyting, fekting og sykling. Europalekene har ikke klart å skape store overskrifter her hjemme, men arrangementet er fortsatt i sin spede barndom.

Tungvektsboksing

Boksing var en av grenene det ble konkurrert i, og som alltid er tungvekt for menn en av klassene det er knyttet mest spenning til. De fire semifinalistene i tungvektsboksing var kroatiske Josip Bepo Filipi, russiske Sadam Magomedov, ukrainske Gevorg Manukian og aserbajdsjanske Abdulkadir Abdullayev. Abdullayeva vant over Magomedov i sin semifinale, mens Manukian vant over Filipi i den andre semifinalen. Dermed skulle Abdullayeva og Manukian møtes i finalen. Begge var forventet å vinne, så mange forventet en spennende kamp.

En overraskende slutt

Det ble dessverre ingen finalekamp, ettersom Manukian ble nektet å bokse av legen. Abdullayev vant dermed på walkover. Det la kanskje en demper på publikumsstemningen, men for Abdullayev var seieren likevel velkommen, ettersom han kunne forlate mesterskapet som det ekspertene hos Unibet ser på som den beste tungvekteren. Filipi og Magomedov delte tredjeplassen.

Europalekene

De første europalekene samlet mer enn 6000 utøvere. De kom fra 50 land, og konkurrerte i 20 idretter. Totalt ble det delt ut medaljer i 253 øvelser. Europalekene 2015 ble arrangert fra 12. til 28. juni. For 12 av idrettene fungerte europalekene som kvalifisering til OL i 2016. Det er planer om å arrangere europaleker hvert fjerde år, og mesterskapet føyer seg inn i rekken av andre regionale mesterskap, som Afrikalekene og Asialekene. Når mesterskapet får vokse seg større, blir det kanskje også mer populært og får større mediedekning.